Grappa Tignanello wordt verkregen uit de distillatie van de draf van de Sangiovese en Cabernet druiven uit de Tignanello wijngaard die is gelegen op het landgoed Antinori in het hart van de Chianti Classico.
Een intens inktzwarte rode wijn uit Sicilië. Enkel de beste druiven werden manueel geoogst om vervolgens gevinifieerd te worden als evenwichtige, krachtige en complexe wijn. Deze 100% Nero d'Avola heeft geconcentreerde aroma's van pruimen en zwarte bes, maar tevens ook van terroir, cacao, kruidnagel en vanille. Krachtige aanzet met brede mondvulling en complexe lange afdronk. 10 maanden vatrijping op Franse barriques ondersteunen en vervolledigen de wijn. Een echt gastronomisch product !!!
bij geroosterd of gegrild vlees, wild en sterk afsmakende kazen
Een intens inktzwarte rode wijn uit Sicilië. Enke lde beste druiven werden manueel geoogst om vervolgens gevinifieerd te worden als evenwichtige, krachtige en complexe wijn. Deze 100% Nero d'Avola heeft geconcentreerde aroma's van pruimen en zwarte bes, maar tevens ook van terroir, cacao,kruidnagel en vanille. Krachtige aanzet met brede mondvulling en complexe lange afdronk.10 maanden vatrijping op Franse barriques ondersteunen en vervolledigen de wijn. Een echt gastronomisch product !!!
Lekker bij geroosterd of gegrild vlees, wild en sterk afsmakende kazen
Een intens inktzwarte rode wijn uit Sicilië. Enkelde beste druiven werden manueel geoogst om vervolgens gevinifieerd te worden als evenwichtige, krachtige en complexe wijn. Deze 100% Nero d'Avola heeft geconcentreerde aroma's van pruimen en zwarte bes, maar tevens ook van terroir, cacao,kruidnagel en vanille. Krachtige aanzet metbrede mondvulling en complexe lange afdronk.10 maanden vatrijping op Franse barriques ondersteunen en vervolledigen de wijn. Een echt gastronomisch product !!!
Lekker bij geroosterd of gegrild vlees, wild en sterk afsmakende kazen
Een intens inktzwarte rode wijn uit Sicilië. Enkel de beste druiven werden manueel geoogst om vervolgens gevinifieerd te worden als evenwichtige, krachtige en complexe wijn. Deze 100% Nero d'Avola heeft geconcentreerde aroma's van pruimen en zwarte bes, maar tevens ook van terroir, cacao, kruidnagel en vanille. Krachtige aanzet met brede mondvulling en complexe lange afdronk.10 maanden vatrijping op Franse barriques ondersteunen en vervolledigen de wijn. Een echt gastronomisch product !!!
bij geroosterd of gegrild vlees, wild en sterk afsmakende kazen
Een heerlijk op het fruit gemaakte wijn. De vrolijke geuren van kersen en framboos springen het glas uit. Prachtig ondersteund door mediterrane kruiden en een toets van anijs. De smaak is tamelijk vol, warm en zwoel. Ook hierin proeven we het frisse rode fruit van kersen en bessen. Intens en haast romig. De frisse zuren en de ronde tannines zorgen er voor dat deze stoere Siciliaan niet snel zal vervelen.
Bij zomerse pastasalades
Flitsend geel, discrete neus, weinig citrus,aangenaam in de mond, mooie zuren, evenwichtig,voldoende materie en licht kruidig.
Te schenken bij schaaldieren, geroosterde visgerechten en salades.
Intens rode wijn met aromas van pruim en kers. Frisheid en fruit zijn de troeven van deze wijn, die hierdoor best te genieten is in zijn jeugd, bij dag dagelijks maaltijden.
Bij maaltijd soepen, risotto en pasta.
Na de oogst volgt een 8 uur durende inweking met schilcontact. Direct daarna wordt alleen het beste en vrij lopende sap onder lage temperatuur vergist. Er wordt dus niet geperst! Het resultaat is een intens zuivere en expressieve witte wijn. Krachtig aroma van rijp citrusfruit en tropische tonen. De smaak is krachtig, maar in balans met een fijne frisse en lange afdronk
Bij rijke salades en mooie visgerechten.